Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. - Πληροφορίες

TAPE Κινησιοθεραπείας

-29% TAPE Κινησιοθεραπείας
  • Κατασκευαστής: SuperOrtho
  • Κωδικός Προϊόντος: S-V-Q552
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 14,00€
  • 10,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 10,00€

Διαθέσιμες Επιλογές

Περιγραφή

Όλοι όσοι παρακολουθούμε ποδόσφαιρο, στίβο η σπορ γενικότερα έχουμε αναρωτηθεί τι είναι αυτή η χρωματιστή ταινία που φορούν κάποιοι αθλητές στα πόδια ή τα χέρια τους.

Αυτή λοιπόν η χρωματιστή ταινία ονομάζεται ελαστική κινησιο-ταινία (Kinesio-tape). H τεχνική της κινησιο-επίδεσης με ελαστική ταινία εφευρέθηκαν από τον Ιάπωνα Χειροπράκτη Δρ. Kenzo Kase το 1973. Ο Δρ. Kase έψαχνε μια μέθοδο η οποία θα βοηθούσε το σώμα να επουλώσει γρηγορότερα τους ιστούς αλλά και να υποστηρίζει το σώμα χωρίς τον περιορισμό που είχαν οι ως τότε απλές αθλητικές ταινίες. Η ελαστική κινησιο-ταινία πρωτοεμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ και έκτοτε έχει “κατακτήσει” τον κόσμο της αποκατάστασης αλλά και της άθλησης.

Η μέθοδος Kinesio Taping είναι μια από τις πολλές εξελίξεις αυτής της κινησιο-επίδεσης και βασίζεται στην μετατόπιση από την ιδέα των μεμονωμένων μυών και δομών και στοχεύει συνολικά στα αίτια που κρύβονται πίσω από τα συμπτώματα. Η Kinesio Taping στηρίζεται περισσότερο στις βιοχημικές και φυσιολογικές ιδιότητες του ανθρώπινου σώματος.

Οι επιδράσεις της ταινίας είναι οι εξής :

α) Ομαλοποιεί την μυϊκή λειτουργία βελτιώνοντας την νευρομυϊκή επικοινωνία.

β) Βελτίωση της ροής του αίματος, της λέμφου και των ενδοκυτταρικών υγρών. Αυτό επιτυγχάνεται με τις χαρακτηριστικές πτυχές που δημιουργούνται κατά την εφαρμογή της ταινίας.

γ) Μείωση του πόνου μέσω της αντίδρασης του δέρματος και στον ερεθισμό των υποδοχέων του.

δ) Επανόρθωση δυσλειτουργιών των αρθρώσεων και αποκατάσταση της ισορροπίας.

Η ταινία εφαρμόζεται με διάφορες τεχνικές ανάλογα με το τι θέλουμε να επιτύχουμε.

α) Τεχνική της κυκλοφορίας.

β) Τεχνική των συνδέσμων

γ) Επανορθωτική τεχνική

δ) Τεχνική της περιτονίας

ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ 6 ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

(ΜΑΥΡΟ – ΜΠΕΖ – ΡΟΖ – ΜΠΛΕ – ΠΡΑΣΙΝΟ – ΚΙΤΡΙΝΟ)