Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. - Πληροφορίες

Αεροστρώματα Κατακλίσεων

Αεροστρώματα Κατακλίσεων

Αεροστρώματα κατά των κατακλίσεων με αεροκυψέλες.


Κατάκλιση είναι η νέκρωση του δέρματος & των ιστών, λόγω ισχαιμίας σε περιοχές αυξημένης πίεσης, όπως: οι φτέρνες, οι γάμπες, το σημείο του κόκκυγα, τα ισχία, οι αγκώνες, η ωμοπλάτη & το πίσω μέρος της κεφαλής.


Έτσι δημιουργούνται τα Έλκη, λόγω της μη Οξυγόνωσης του Αίματος στις περιοχές Αυξημένης Πίεσης & σαν αποτέλεσμα έχουμε αρχικά το κοκκίνισμα ή το ξεφλούδισμα & στη συνέχεια πληγές οι οποίες επεκτείνονται & εξαιρετικά δύσκολα επουλώνονται.


Σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται Αρτηριακές θρομβώσεις έως & γάγγραινα.


Η Πρόληψη των Ελκών λόγω Κατακλίσεων γίνεται μόνο με την γρήγορη αποφόρτιση των πιέσεων από τις περιοχές υψηλού κινδύνου που προαναφέραμε & επιτυγχάνεται μόνο με τη χρήση ειδικών Αεροστρωμάτων εναλλασσόμενης πίεσης καθώς & με κρεβάτια τα οποία παρέχουν ταυτόχρονα μεταβολή των πιέσεων λόγω των ειδικών ανακλίσεων που προσφέρουν.


ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση και η ενοικίαση μεταχειρισμένων Αεροστρωμάτων κατά των Κατακλίσεων, διότι μπορούν να μεταφερθούν λοιμώξεις και δερματοπάθειες με πολύ αρνητικά αποτελέσματα για τον ασθενή σας.

Ιδίως αν υπάρχουν ήδη ανοικτές πληγές ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί μεταχειρισμένο Αερόστρωμα, διότι οι μύκητες από τις κατακλίσεις, τα ούρα και τα κόπρανα που ήδη έχουν εγκατασταθεί επάνω στο Αερόστρωμα (που δεν φαίνονται με το μάτι) θα δημιουργήσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στους ιστούς και κατ' επέκταση σε σηψαιμία.

Αν για κάποιο λόγο σκέπτεστε να προμηθευτείτε ή να ενοικιάσετε ένα Αερόστρωμα, απαιτείστε από τον (επαγγελματία) την προσκόμιση εγγράφου αποστείρωσης από κλίβανο.