Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. - Πληροφορίες

Αεροστρώματα Κατακλίσεων

Αεροστρώματα Κατακλίσεων

Αεροστρώματα κατά των κατακλίσεων με αεροκυψέλες


  • Κατάκλιση είναι η νέκρωση του δέρματος και των ιστών, λόγω ισχαιμίας σε περιοχές αυξημένης πίεσης, όπως οι φτέρνες, οι γάμπες, το σημείο του κόκκυγα, τα ισχία, οι αγκώνες, η ωμοπλάτη και το πίσω μέρος της κεφαλής.
  • Έτσι δημιουργούνται τα Έλκη, λόγω της μη Οξυγόνωσης του Αίματος στις περιοχές Αυξημένης Πίεσης και σαν αποτέλεσμα έχουμε αρχικά το κοκκίνισμα ή το ξεφλούδισμα και στη συνέχεια πληγές οι οποίες επεκτείνονται και εξαιρετικά δύσκολα επουλώνονται.
  • Σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται Αρτηριακές θρομβώσεις έως και γάγγραινα.
  • Η Πρόληψη των Ελκών λόγω Κατακλίσεων γίνεται μόνο με την γρήγορη αποφόρτιση των πιέσεων από τις περιοχές υψηλού κινδύνου που προαναφέραμε και επιτυγχάνεται μόνο με τη χρήση ειδικών Αεροστρωμάτων εναλλασσόμενης πίεσης καθώς και με κρεβάτια τα οποία παρέχουν ταυτόχρονα μεταβολή των πιέσεων λόγω των ειδικών ανακλίσεων που προσφέρουν.


ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση και η ενοικίαση μεταχειρισμένων Αεροστρωμάτων κατά των Κατακλίσεων, διότι μπορούν να μεταφερθούν λοιμώξεις και δερματοπάθειες με πολύ αρνητικά αποτελέσματα για τον ασθενή σας.

Ιδίως αν υπάρχουν ήδη ανοικτές πληγές ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί μεταχειρισμένο Αερόστρωμα, διότι οι μύκητες από τις κατακλίσεις, τα ούρα και τις ακαθαρσίες που ήδη έχουν εγκατασταθεί επάνω στο Αερόστρωμα (που δεν φαίνονται με το μάτι) θα δημιουργήσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στους ιστούς και κατ' επέκταση σε σηψαιμία.


Αν για κάποιο λόγο σκέπτεστε να ενοικιάσετε ένα Αερόστρωμα, απαιτείστε από τον (επαγγελματία) την προσκόμιση εγγράφου αποστείρωσης από κλίβανο.